Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

Lakstift auto op kleur mengen

Lakstift auto op kleur mengen
Geplaatst op 23-6-2024 door Marco verfspecialist

Snel naar

Lakstift auto

Een lakstift wordt door onze ervaren kleurmaker op maat gemaakt. De kleur wordt samengesteld op basis van de kleurcode of kleurnaam van jouw auto of motor. Als je geen code of naam van de kleur hebt, kunnen wij de kleur scannen aan de hand van een kleurstaal. Met behulp van onze spectrofotometer meten we de kleur, zodat we elke gewenste kleur kunnen maken.

Onze lakstift bevat hoogwaardige, onverdunde acryl autolak voor optimale dekking. Deze autolakstift is voorzien van een kogeltje en een geïntegreerd kwastje met schroefdop voor een luchtdichte afsluiting. Hierdoor droogt de lak in de stift niet uit, wat betekent dat deze meerdere keren gebruikt kan worden en lang houdbaar blijft.


Wanneer gebruik ik een lakstift

Maar wat zijn lakstiften? Dit worden ook wel correctiestiften genoemd. Een lakstift is een klein flesje dat gevuld is met een autolak en een mengkogel. Het flesje waar de autolak in zit wordt afgesloten door middel van een draaidop waar een kwastje aan zit. Met gebruik van deze stiften kunt u de lakschade van motor of auto herstellen. Dit is ideaal wanneer er een klein krasje is ontstaan in de lak van de auto.

Bij het inparkeren van de auto is een klein krasje zo gemaakt, maar ook kleine opspringende steentjes van bijvoorbeeld een grindpad kunnen een nadelig effect hebben op de autolak van uw auto of motor. Het laten herstellen van de schade bij een professioneel bedrijf kan een vervelende kostenpost zijn. Dankzij de lakstiften van 123autolakken kun je de schade zelf herstellen, zonder dat je de schade hoeft te laten herstellen door een prijzige autogarage.

Lakstift op kenteken

Veel mensen zoeken online op 'autolak op kenteken', maar je kunt de lakkleur niet opzoeken op het kenteken. Dit wordt namelijk niet op die manier geregistreerd. In plaats daarvan krijgt elke auto bij de productie een VIN-plaatje mee, waar je de kleurcode van de originele lak kunt vinden. Dit VIN-plaatje is vaak te vinden in de deurstijl of onder de motorkap van je auto. Op het VIN-plaatje staan meerdere codes en nummers, waaronder de kleurcode die aangeeft welke kleur autolak oorspronkelijk is gebruikt. Door deze kleurcode op te zoeken, kun je de exacte kleur vinden en deze laten mengen om kleine beschadigingen aan je autolak te herstellen. Heb je moeite om de kleurcode te vinden? Raadpleeg dan het handboek van je auto of neem contact op met de dealer voor assistentie. Zo zorg je ervoor dat je altijd de juiste kleur hebt voor jouw voertuig.

Lakstift op kleurcode

Wij kunnen elke kleur van elke auto mengen. Hierdoor heb je altijd de juiste kleur lakstift. Dankzij onze geavanceerde kleurmeettechnieken en uitgebreide kennis van autolakken, kunnen wij een exacte match garanderen. Het enige wat je hoeft te doen, is de kleurcode van je voertuig aan ons door te geven. Deze kleurcode kun je vinden op het VIN-plaatje van je auto, vaak te vinden in de deurstijl of onder de motorkap. Ons team van ervaren kleurspecialisten zorgt ervoor dat de lakstift die je ontvangt perfect overeenkomt met de originele kleur van je auto of motor. Hierdoor kun je zelf eenvoudig en nauwkeurig kleine beschadigingen herstellen, zonder dat er kleurverschillen zichtbaar zijn. Bestel vandaag nog je lakstift op kleurcode en geef je voertuig weer de perfecte uitstraling.

Lakstift voor krassen

Een lakstift is speciaal ontwikkeld om krassen of krasjes op je voertuig weg te werken. Hiermee kun je eenvoudig zelf aan de slag zonder dat je naar een dure autogarage hoeft. Het belangrijkste bij het gebruik van een lakstift is dat deze exact in de juiste kleur is. Iedere kleurverschil zou anders direct opvallen. Gelukkig, als de lakstift nauwkeurig gemengd is op basis van de kleurcode van je auto of motor, is de kras na de behandeling vrijwel niet meer zichtbaar. De lak vloeit mooi in de bestaande lak en zorgt voor een onopvallend resultaat. Hierdoor zie je na gebruik van de lakstift geen storende kleurverschillen en blijft je voertuig er perfect uitzien.



Beste lakstift voor de auto

Het belangrijkste van een lakstift is dat hij de juiste kleur heeft en de kras effectief wegwerkt. Onze lakstiften zijn van uitzonderlijke kwaliteit en perfect op kleur gemaakt, zodat je geen verschil ziet tussen de gerepareerde beschadiging en de rest van de autolak. Naast de nauwkeurige kleurmatch biedt onze lakstift ook een uitstekende dekking en duurzaamheid. De hoogwaardige, onverdunde acryl autolak in onze lakstiften zorgt ervoor dat de lak makkelijk vloeit en snel uithardt, wat resulteert in een gladde en onzichtbare reparatie. Bovendien is de lakstift voorzien van een kogeltje en een geïntegreerd kwastje met schroefdop, wat zorgt voor een luchtdichte afsluiting en meerdere gebruiksmogelijkheden zonder uitdroging van de lak. Hierdoor bieden onze lakstiften niet alleen een esthetische oplossing, maar ook een praktische en kostenefficiënte manier om je voertuig in topconditie te houden.

  • Alle kleuren
  • Beste autolak
  • Bestellen op kleurcode



Hoe werken lakstiften

Wanneer je een lakstift gaat gebruiken, is het cruciaal om eerst het beschadigde oppervlak goed schoon te maken. Dit betekent dat vuil, stof en vet volledig moeten worden verwijderd zodat de lak goed kan hechten. Vaak wordt hiervoor een ontvetter of een specifieke autolak reiniger gebruikt. Vervolgens schud je de lakstift krachtig om de inhoud goed te mengen; dit zorgt ervoor dat de kleur egaal aan te brengen is. Zodra alles goed gemengd is, kun je de draaidop met het geïntegreerde kwastje losmaken en beginnen met het aanbrengen van de lak op de kras. Het is belangrijk om dit zorgvuldig en gelijkmatig te doen, zodat de lak mooi in de bestaande lak kan vloeien en er geen kleurverschillen ontstaan. Na aanbrengen laat je de lak goed uitharden, wat meestal enkele uren in beslag neemt. Eventueel kun je daarna een lakcorrectie middel of polijstmiddel gebruiken om het oppervlak weer helemaal glad en glanzend te maken. Lakstiften zijn speciaal ontworpen om het proces van lakschade herstel eenvoudig en effectief te maken, waardoor je zelf een professioneel ogend resultaat kunt bereiken zonder hoge kosten.





Schade herstellen met een lakstift

Wanneer je een lakstift gaat gebruiken, is het cruciaal om eerst het beschadigde oppervlak goed schoon te maken. Dit betekent dat vuil, stof en vet volledig moeten worden verwijderd zodat de lak goed kan hechten. Vaak wordt hiervoor een ontvetter of een specifieke autolak reiniger gebruikt. Vervolgens schud je de lakstift krachtig om de inhoud goed te mengen; dit zorgt ervoor dat de kleur egaal aan te brengen is. Zodra alles goed gemengd is, kun je de draaidop met het geïntegreerde kwastje losmaken en beginnen met het aanbrengen van de lak op de kras.

Het is belangrijk om dit zorgvuldig en gelijkmatig te doen, zodat de lak mooi in de bestaande lak kan vloeien en er geen kleurverschillen ontstaan. Na aanbrengen laat je de lak goed uitharden, wat meestal enkele uren in beslag neemt. Eventueel kun je daarna een lakcorrectie middel of polijstmiddel gebruiken om het oppervlak weer helemaal glad en glanzend te maken. Lakstiften zijn speciaal ontworpen om het proces van lakschade herstel eenvoudig en effectief te maken, waardoor je zelf een professioneel ogend resultaat kunt bereiken zonder hoge kosten.





Schade welke lakstift is de juiste

Bij krassen of krasjes is de lakstift het juiste product om de schade te herstellen. Je hoeft hierdoor niet te spuiten of een professional in te schakelen. Het herstellen kun je dan ook prima zelf. De nauwkeurige applicatie en de perfecte kleurovereenstemming zorgen ervoor dat zelfs de meest zichtbaar lijkt verdwijnt. Door de eenvoudige stappen van reinigen, het goed schudden van de lakstift, en het nauwkeurig aanbrengen van de lak, kun je snel een professioneel resultaat bereiken. Hierdoor blijft je voertuig er altijd op zijn best uitzien, zonder de kosten en het gedoe van externe reparaties.



Droogtijden lakstiften

Let er op dat de lak niet meteen droog is. Het is lastig te zeggen wat de exacte droogtijd is. De droogtijd van de lak uit een lakstift is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, de aangebrachte laagdikte en de luchtvochtigheid. Normaliter is de laklaag sneller droog wanneer je een dunne laag aanbrengt, de temperatuur hoog is en de luchtvochtigheid laag. Het is dus aan te raden om de auto op een droge, warme dag te behandelen en dunne lagen lak aan te brengen voor het beste resultaat. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de lak goed uithardt en er een glad en duurzaam resultaat ontstaat, zonder dat je lang hoeft te wachten.




Lakstiften bestellen

Heeft u de kleurcode van de lak van uw voertuig achterhaald met gebruik van het overzicht of de kleurenscanner in de showroom? Dan kunt u een bestelling plaatsen en bijvoorbeeld een witte lakstift bestellen. In de webshop van Verfmenger.com kunt u heel gemakkelijk de juiste lakstift bestellen voor het herstellen van schade aan de auto of motor. Dit doet u door het merk van uw auto of motor te selecteren en de kleur aan te klikken die u nodig heeft. De kans bestaat dat de code die je wenst niet tussen de mogelijkheden staat. Selecteer dan ‘niet gevonden’ en laat de kleurcode achter in het opmerkingen veld. Na het plaatsen van de bestelling zorgen wij ervoor dat de lakstiften zo snel mogelijk geleverd worden.

 


Verfmenger.com


Koop jouw professionele verf via Verfmenger.com. We hebben een ruim assortiment en leveren snel, waardoor je direct kunt beginnen met klussen. Bel onze klantenservice op 058-2152530, chat met ons, mail naar info@verfmenger.com of bezoek onze klantenservice pagina. Van muurverf, buitenlak, afwasbare verf, buitenbeits en grondverf tot plafondverf, renovlies behang, betonverf en glasvezelbehang. Voor alle verf- en behang kunt u terecht bij De Verfmenger. Bekijk ook onze speciale verf aanbieding overzicht, korting tot wel 65%!



Over de auteur:



Marco Postma verfspecialist


Marco

Marco is dé specialist als het gaat om verf. Met zijn jarenlange ervaring in de verfwereld heeft hij uitgebreide kennis van alles wat met verf te maken heeft, van verf kleuren tot verfproducten Marco heeft er verstand van. Marco heeft al meer dan 20 jaar ervaring en heeft meerdere certificaten aan de Sikens Academie behaald. Marco staat ook dagelijks in contact met verschillende verflaboratoria, waardoor hij altijd op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen in de verfindustrie. Marco deelt zijn jarenlange ervaring met verfproducten en zijn kennis over verf in onze blogs

linked in
youtube
facebook



Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen