Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

LuxDecor Olej hout olie

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet op verlanglijstje
Gratis verzending vanaf €50,-
Moeder Artikel
Reviews Schrijf een review
Toevoegen aan favorieten

Bent u een zakelijke klant? Meld u aan voor extra voordeel!


Zakelijke klant voordeel

Maak je bestelling compleet

Beste reiniger Bleko B-Clean Verfreiniger
  • Krachtige ontvetter
  • Naspoelen niet noodzakelijk
  • Professioneel product
VP Schilderhandschoentjes
  • Geen vieze handen meer
  • Flexibel
  • Professioneel gebruik
4,84 -18%
3,98 3,29 Excl. BTW
Copenhagen Pro Special Beitskwast
  • Beitskwast pro
  • Duurzame beitskwast
  • Perfecte opname en afgifte
Per kwast 24,20 -30%
16,94 14,00 Excl. BTW
VP Beitskwast
  • Beitskwast
  • Verschillende maten
  • Perfecte opname en afgifte
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

LuxDecor Olej hout olie

Luxdecor Premium houtolie is de ideale keuze voor zowel het impregneren als decoreren van alle soorten hout, zowel binnen als buiten. Deze houtolie haalt de natuurlijke schoonheid van het hout naar boven en accentueert deze door een diepe glans en warme tinten toe te voegen. Door het gebruik van Luxdecor Premium voorkomt u dat het hout uitdroogt of barst, en het unieke voordeel van deze olie is dat het niet afbladdert. Daarnaast biedt de olie een uitstekende bescherming tegen diverse weersomstandigheden, waaronder vocht en UV-straling, waardoor de duurzaamheid en uitstraling van houten oppervlakken aanzienlijk worden verbeterd. Het is een veelzijdig product dat zowel als praktische als esthetische oplossing voor houtbehandeling fungeert.

Plus- en minpunten

  • Waterbasis
  • Zijdemat (niet glanzend)
  • Droging in 60 min
  • Zeer duurzaam

Waar gebruik ik LuxDecor Olej hout olie

Niet alle houtsoorten reageren hetzelfde op behandelingen met olie en beits, daarom is het belangrijk om de specifieke eigenschappen van de houtsoort te overwegen voordat u een product kiest. Hardhout, zoals teak, is een populaire keuze voor buitenmeubelen vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden. Teak bevat van nature oliën die het beschermen tegen rot en insecten, waardoor het ideaal is voor tuinmeubelen. Naast teak kunnen andere hardhoutsoorten zoals mahonie, eiken en iroko ook succesvol worden behandeld met zowel houtolie als beits.

Welke houtsoorten

Luxdecor Premium houtolie is bijzonder geschikt voor hardere houtsoorten zoals teak, mahonie, en hardhout vanwege zijn diep doordringende werking en superieure bescherming. De olie dringt diep in de houtvezels door, waardoor niet alleen de oppervlakte, maar ook de interne structuur van het hout wordt versterkt. Dit zorgt voor een langdurige bescherming tegen uitdroging, scheuren, en andere weersinvloeden. Door gebruik te maken van deze houtolie, worden de natuurlijke schoonheid en karakteristieke eigenschappen van het hout geaccentueerd, terwijl de duurzaamheid en weerstand tegen elementen worden vergroot. Dit maakt Luxdecor Premium houtolie een uitstekende keuze voor het beschermen en verfraaien van uw kostbare houten items.

Hoeveel lagen

Voor de perfecte bescherming en duurzaamheid van uw houten oppervlakken, is het aanbevolen om 1 tot 2 lagen van de Luxdecor Premium houtolie aan te brengen. Door de olie zorgvuldig aan te brengen, bereikt u een optimale verzadiging van het hout dat niet alleen de natuurlijke schoonheid accentueert, maar ook effectief beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren zoals vocht en UV-straling. Na het aanbrengen van de eerste laag, geeft u het oppervlak de tijd om de olie goed te absorberen. Zodra deze volledig is opgedroogd, kunt u, indien nodig, een tweede laag aanbrengen om extra bescherming te verzekeren

LuxDecor Olej hout olie kleuren

De Luxdecor Premium houtolie is beschikbaar in diverse kleuren om aan te sluiten bij uw persoonlijke voorkeuren en het natuurlijke karakter van uw houten oppervlakken te versterken. De beschikbare kleuropties omvatten onder andere blank, wat de natuurlijke schoonheid van het hout behoudt zonder de kleur te veranderen. Voor diegenen die op zoek zijn naar een warme, rijke uitstraling, zijn de kleuren teak, mahonie en eiken uitstekende keuzes. Met teak kunt u een gouden, tropische toon toevoegen, terwijl mahonie zorgt voor een dieprode, elegante afwerking. Eiken geeft een klassieke en tijdloze uitstraling die perfect samengaat met vele interieurstijlen.

Blijft de houtnerf zichtbaar

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Luxdecor Premium houtolie is dat de houtnerf prachtig zichtbaar blijft dankzij de diep doordringende werking van de olie. Dit zorgt ervoor dat het natuurlijke patroon van het hout behouden blijft en zelfs wordt benadrukt, waardoor uw houten oppervlakken niet alleen beschermd zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De olie doordringt tot diep in de vezels van het hout, waardoor het niet alleen wordt voorzien van een uitstekende bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook zijn unieke textuur en karakter behoudt.

Waar komt LuxDecor Olej hout olie vandaan

Dit product komt uit de Prismacol fabriek, welke onderdeel uitmaakt van de Unicell Group. Deze fabrikant produceert in Polen en is een van de grootste leveranciers in Europa, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is. Dankzij hun uitgebreide ervaring en geavanceerde productietechnieken levert Prismacol hoogwaardige impregneermiddelen die voldoen aan de behoeften van diverse markten en toepassingen. De toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft ervoor gezorgd dat het merk een toonaangevende positie inneemt in de sector en vertrouwd wordt door professionals en consumenten.

Waarmee verdunnen

Het product is gebruiksklaar, waardoor het direct kan worden aangebracht zonder verdere voorbereiding. U kunt gewone kwasten of rollers gebruiken om de Luxdecor Premium houtolie op het gewenste oppervlak aan te brengen. Na het voltooien van de applicatie, kunnen de gebruikte kwasten en gereedschappen eenvoudig worden schoongemaakt met water. Dit maakt het onderhoud na gebruik eenvoudig en milieuvriendelijk, aangezien er geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig zijn. Zorg ervoor dat u alle applicatiehulpmiddelen grondig reinigt om ze in goede staat te houden voor toekomstige projecten.

Wat is het verbruik per m2 van dit product?

Het verbruik van Luxdecor Premium houtolie varieert aanzienlijk afhankelijk van het type hout dat behandeld wordt. Voor hardere houtsoorten, zoals teak en mahonie, kan een liter olie tot wel 25m² bedekken. Dit komt doordat de dichtheid van harder hout minder olie absorbeert, waardoor het product verder reikt. Aan de andere kant, voor zachtere houtsoorten die geneigd zijn meer olie te absorberen, is het verbruik ongeveer 10m² per liter. Deze variatie in verbruik benadrukt het belang van het zorgvuldig inschatten van de benodigde hoeveelheid olie, rekening houdend met de specifieke eigenschappen en absorptiecapaciteit van het hout dat u behandelt.

Welke kwast heb ik nodig

Het gebruik van een kwast is een effectieve methode om Luxdecor Premium houtolie aan te brengen op uw houten oppervlakken. Voordat u begint, zorgt u ervoor dat het oppervlak schoon en droog is om een gelijkmatige hechting van de olie te garanderen. Begin met het dompelen van de kwast in de olie en verwijder het overtollige product door de kwast langs de rand van de container te strijken. Breng de olie gelijkmatig aan in de richting van de houtnerf om de diepste penetratie in de vezels te bevorderen. Werk zorgvuldig en vermijd het overslaan van delen om elke centimeter van het oppervlak volledig te bedekken. Na aanbrengen laat u de olie een tijdje intrekken voordat u overtollige olie afneemt met een zachte doek. Door de olie met een kwast aan te brengen, kunt u de controle behouden over de hoeveelheid olie die wordt gebruikt en zorgen voor een professioneel ogende afwerking.

Welke verfroller heb ik nodig

Hoewel het mogelijk is om een roller te gebruiken voor het aanbrengen van Luxdecor Premium houtolie, kan dit in de meeste gevallen onhandig zijn. Rollers kunnen meer product opnemen dan nodig, wat leidt tot verspilling en een minder gecontroleerd aanbrengproces. Een kwast biedt daarentegen de precisie en controle die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de olie gelijkmatig op het houten oppervlak wordt verdeeld. De kwast kan gemakkelijk in de hoeken en langs randen komen waar een roller vaak moeite mee heeft, waardoor elke centimeter van het hout de aandacht krijgt die het verdient. Daarom is in de meeste gevallen een kwast voldoende als u streeft naar een nette en gelijkmatige afwerking.

Samenvatting

Luxdecor Premium houtolie biedt superieure bescherming voor houten oppervlakken door diep in de houtvezels te dringen, waardoor zowel de duurzaamheid als de esthetiek van het hout worden versterkt. Met een scala aan beschikbare kleuropties, zoals blank, teak, mahonie, en eiken, past het product perfect bij verschillende interieurstijlen en persoonlijke voorkeuren. Het gebruik van een kwast wordt aanbevolen voor een gelijkmatige afwerking en optimale controle tijdens de applicatie. De houtolie is direct gebruiksklaar en kent eenvoudig onderhoud door het gebruik van water voor het reinigen van gereedschappen. Afhankelijk van het type hout, varieert het verbruik tussen 10m² en 25m² per liter. Luxdecor Premium houtolie is de ideale keuze voor het beschermen en benadrukken van de natuurlijke schoonheid van hout.


Verf aanbiedingen bij De Verfmenger

Bij De Verfmenger kunt u altijd rekenen op de best verf voor iedere klus tegen de laagste prijs op internet. Af en toe krijgt ook De Verfmenger een aanbieding van de fabrikant of distributeur waar wij geen nee tegen kunnen zeggen. Deze partij inkoop kunt u daarom ook altijd terugvinden op onze verf aanbieding pagina.


Het grootste verf assortiment in Nederland

De Verfmenger heeft het grootste assortiment verf, lak, beits en behang in Nederland. Wij kunnen bijna alle verven voor u in iedere gewenste kleur mengen. Van RAL 9010 tot RAL 7016 en van iedere kleurenwaaier van iedere fabrikant. Dus ook van Histor, Farrow and Ball, Flexa en nog veel meer. Bekijk ons uitgebreide assortiment Renovlies behang en kies hier de juiste verf, voorstrijk en kleur bij. Of toch liever een glasvezelbehang op de muur met een krachtige Sikkens verf of Sigma verf. Of het nu gaat om muurverf of betonverf bij De Verfmenger bent u aan het juiste adres en heeft u keuze uit het grootste assortiment in Nederland tegen de laagste prijs.


Documenten

Specificaties

Verwerkingstemperatuur10 tot 25 graden
Retourneren

Op alle producten geldt een bedenktijd van 14 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd. (RAL 9010 en 9001 zijn ook mengkleuren)

Retournerenja: blank (ongemengd)
Locatie Binnen Buiten

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt.

Locatie Binnen Buitenbinnen
buiten
Onderhoudsvrij

De onderhoudsvrije periode welk theoretisch haalbaar is in combinatie met de juiste grond-/ aflak. Voor meer informatie raadpleeg het technisch werkblad.

Onderhoudsvrij5 jaar
Kwaliteit

Wij onderscheiden de kwaliteit van onze producten in 3 verschillende klasse. Pro- schilder (hoogste kwaliteit) Vakman (professioneel product) doe-het-zelf (vergelijkbaar met producten uit de bouwmarkt)

Kwaliteitpro-schilder
Basis

Hierin geven wij aan op welke basis het product is. In de meeste gevallen is dit een grondstof of een verdunning.

Basiswaterbasis (acryl)
Uitstraling of glansgraad

Glansgraad is een belangrijke factor in het kiezen van de jusite verf, muurverf of beits.

Uitstraling of glansgraadhalfmat
zijdemat
Aanbrengen met

Opsomming hoe en waarmee dit product het beste aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
roller
Rendement

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. en met de aanbevolen laagdikte Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Rendement16 tot 20 m2 per liter
Droogtijden

De aanbevolen droogtijd is een theoretische indicatie rond de waarbij de temperatuur 20° C is. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie.

Droogtijdenoverschilderbaar na 2 tot 3 uur
Type verdunning

Hiermee kan het product verdund worden. Voor de jusite hoeveelheid lees je altijd het technisch datablad!

Type verdunningwater
Gebruiksklaar

Product is gebruiksklaar en hoeft in normale omstandigheden niet meer verdund te worden. Bij twijfel altijd het technisch informatieblad raadplegen.

Gebruiksklaarja
Ondergrond

Overzicht voor welke ondergronden dit product geschikt is. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout
hout (gegrond)
Voordat je begint2 minuten links- en rechtsom roeren productomschrijving doorlezen. Kleur controleren.
Als je bezig bentproduct nooit in de zon zetten
verpakking afsluiten
Als je klaar bentverpakking sluiten
vorstvrij en op donkere plek wegzetten
MerkNjord
CategorieTuinmeubelolie
ArtikelcodeLUX-Houtolie
Verpakkingblik

Schrijf een review

Aantal sterren
Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen