Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

LuxDecor Lazura

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet op verlanglijstje
Gratis verzending vanaf €50,-
Bestel direct
Reviews Schrijf een review
Toevoegen aan favorieten

Bent u een zakelijke klant? Meld u aan voor extra voordeel!


Zakelijke klant voordeel

Maak je bestelling compleet

Beste reiniger Bleko B-Clean Verfreiniger
  • Krachtige ontvetter
  • Naspoelen niet noodzakelijk
  • Professioneel product
8,47 -24% vanaf 6,445,32 Excl. BTW
VP Schilderhandschoentjes
  • Geen vieze handen meer
  • Flexibel
  • Professioneel gebruik
4,84 -18%
3,98 3,29 Excl. BTW
Copenhagen Pro Special Beitskwast
  • Beitskwast pro
  • Duurzame beitskwast
  • Perfecte opname en afgifte
Per kwast 24,20 -30%
16,94 14,00 Excl. BTW
VP Beitskwast
  • Beitskwast
  • Verschillende maten
  • Perfecte opname en afgifte
3,63 -12% vanaf 3,212,65 Excl. BTW
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

LuxDecor Lazura

Deze lasure houtbeits is een product van topkwaliteit voor zowel de decoratie als de algehele bescherming van hout. Het product beschermt het oppervlak tegen UV-straling en weersomstandigheden. De gevormde coating is resistent tegen schimmelgroei. De lasure beits voorziet het hout van kleur en glans, en benadrukt daardoor de houttextuur en het nerfpatroon. Het product is beschikbaar in een breed scala aan natuurlijke kleuren. De beits is sneldrogend – een volgende laag kan al na een uur worden aangebracht. Het product wordt gebruikt voor prielen, hekken, rabatdelen, deuren, tuinmeubelen, houten panelen en houten dakranden.

Plus- en minpunten

  • Waterbasis
  • Zijdemat (niet glanzend)
  • Droging in 60 min
  • Zeer duurzaam

Waar gebruik ik LuxDecor Lazura

De ondergrond moet glad, droog (vochtgehalte < 15%), schoon en vrij van stof en vuil zijn. Verfresten en andere oude coatings moeten worden verwijderd. Vervolgens moet het oppervlak geschuurd worden. Het hout mag geen tekenen van blauwschimmel vertonen. Voor volledige bescherming tegen schimmels en insecten, of indien het hout niet geïmpregneerd is, dient een kleurloos biocide impregneermiddel te worden aangebracht. Schilderen dient te gebeuren bij een temperatuur van 10 °C tot 30 °C. Roer het product voor gebruik en tijdens het schilderen goed door om een gelijkmatig kleureffect te waarborgen. Wrijf de lasure beits met de houtnerf mee en vermijd natte plekken. Twee lagen worden aanbevolen. Breng de tweede laag aan ongeveer een uur na de eerste laag. De kleurloze lasure beits wordt gebruikt om gekleurde versies te verdunnen. Dit biedt geen UV-bescherming en kan daarom als een zelfstandige buitenlaag worden aangebracht.

Levensduur LuxDecor Lazura

De levensduur van de lasure houtbeits is ongeveer 5 jaar, afhankelijk van de omgevingsfactoren en de manier waarop het is aangebracht. Terugkerend onderhoud kan bijdragen aan het verlengen van de bescherming en uitstraling van het hout, waardoor het langer duurt voordat opnieuw schilderen nodig is. Regelmatig inspecteren en indien nodig aanvullende lagen aanbrengen, is aanbevolen om de optimale bescherming te behouden.

Hoeveel lagen

Om het hout optimaal te beschermen en de esthetiek te versterken, adviseren wij het aanbrengen van twee lagen lasure beits. Dit zorgt voor een goede kleurdekking en beschermingslaag tegen weersinvloeden en UV-straling. Bij een blanke afwerking wordt aangeraden om drie tot vier lagen aan te brengen om een versterkte weerstand en duurzaamheid te garanderen. Deze extra lagen bieden een betere bescherming tegen schimmelgroei en vochtschade, en verlengen de levensduur van het houtoppervlak aanzienlijk.

LuxDecor Lazura kleuren

Wij leveren dit product in blanke of transparante kleuren zoals teak, mahonie of grenen. Deze kleurvarianten zijn zorgvuldig geselecteerd om de natuurlijke uitstraling van het hout te verbeteren en aan te passen aan diverse esthetische voorkeuren. De transparante afwerkingen laten de houtnerf subtiel doorschijnen, terwijl de pigmentopties een rijke kleur en diepte aan het hout toevoegen, waardoor het geschikt is voor zowel moderne als klassieke interieurs of exterieurs.

Blijft de houtnerf zichtbaar

De zichtbaarheid van de houtnerf is een van de esthetische kenmerken van het gebruik van een lasure beits dankzij de transparante afwerking. Bij het aanbrengen van de beits komt de natuurlijke structuur van het hout naar voren, waardoor het een authentiek en levendig uiterlijk behoudt. Echter, het is essentieel te begrijpen dat hoe meer lagen beits je aanbrengt, hoe minder prominent de houtnerf zichtbaar zal zijn. Elke extra laag voegt een nieuwe dekking toe die de doorschijnendheid beïnvloedt en de nerf geleidelijk minder opvalt maakt. Voor diegenen die de houtnerf willen accentueren, is het aan te raden om een minimale hoeveelheid lagen toe te passen en te kiezen voor een meer transparante kleurvariant. Dit helpt niet alleen om de natuurlijke schoonheid van het hout te benadrukken, maar zorgt ook voor een subtiele bescherming, zonder de eigentijdse uitstraling van het oppervlak te verliezen.

Waar komt LuxDecor Lazura vandaan

Dit product komt uit de Prismacol fabriek, welke onderdeel uitmaakt van de Unicell Group. Deze fabrikant produceert in Polen en is een van de grootste leveranciers in Europa, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is. Dankzij hun uitgebreide ervaring en geavanceerde productietechnieken levert Prismacol hoogwaardige impregneermiddelen die voldoen aan de behoeften van diverse markten en toepassingen. De toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft ervoor gezorgd dat het merk een toonaangevende positie inneemt in de sector en vertrouwd wordt door professionals en consumenten.

Waarmee verdunnen

Verdunnen met water is mogelijk, hoewel het product gebruiksklaar is en verdunnen meestal niet nodig is. Mocht u het toch willen verdunnen, zorg dan voor een zorgvuldig evenwicht, zodat de beschermende eigenschappen en kleurconsistentie behouden blijven. Na gebruik kunnen de kwasten gemakkelijk worden schoongemaakt met warm water. Zorg ervoor dat u de kwasten grondig reinigt om mogelijke resten te verwijderen, wat zorgt voor een langere levensduur van het gereedschap en optimale resultaten bij toekomstige toepassingen.

Wat is het verbruik per m2 van dit product?

Het verbruik per laag van de lasure houtbeits hangt sterk af van factoren zoals de houtsoort, de mate van absorptie en de dikte van de aangebrachte laag. Gemiddeld varieert het verbruik tussen 16 en 20 m² per liter, maar dit kan afwijken afhankelijk van de specifieke eigenschappen van het houtoppervlak. Bij poreuze of ruwe houtsoorten kan het zijn dat er meer product nodig is voor een optimale dekking en bescherming. Het is daarom verstandig om een kleine proefapplicatie uit te voeren om het verbruik nauwkeuriger te kunnen inschatten en onvoorziene verrassingen te voorkomen. Een eerdere beoordeling helpt niet alleen bij de materiaalplanning, maar ook bij het budgetteren van het project.

Welke kwast heb ik nodig

Voor het aanbrengen van de lasure beits is het belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken voor een optimaal resultaat. Voor het beste effect raden wij aan gebruik te maken van een beitskwast. Een beitskwast zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het product over het houtoppervlak, waardoor de beits goed in het hout kan trekken. Hierdoor worden zowel de kleurdekking als de beschermende eigenschappen verbeterd. Zorg ervoor dat de kwast schoon is en vrij van oude verfresten om het risico op kleurveranderingen of ongewenste texturen te minimaliseren.

Welke verfroller heb ik nodig

Voor grotere vlakken kan een beitsroller efficiënt zijn. Hiermee bedek je snel en gelijkmatig grote oppervlakken. Het is belangrijk om een roller te kiezen die geschikt is voor de textuur van het hout en die ervoor zorgt dat de beits goed verdeeld wordt zonder zichtbare strepen achter te laten. Zorg ervoor dat de roller gelijkmatig in de beits wordt gedoopt voor een consistent resultaat. Behandel telkens kleine oppervlaktes tegelijk en werk volgens de houtnerf om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Herhaal indien nodig voor een optimale afwerking en beschermlaag.

Samenvatting

Lazura houtbeits biedt een uitstekende bescherming en esthetische verbetering voor houten oppervlakken, met een gemiddelde levensduur van ongeveer 5 jaar. Het product is beschikbaar in zowel blanke als transparante kleuropties zoals teak, mahonie en grenen, en biedt de flexibiliteit om aan verschillende esthetische voorkeuren te voldoen. Voor het beste resultaat wordt het aanbrengen van twee lagen aanbevolen, terwijl een derde of vierde laag extra bescherming biedt bij een blanke afwerking. Het gebruik van de juiste gereedschappen zoals een beitskwast of beitsroller is cruciaal voor een gelijkmatige applicatie en om de natuurlijke houtnerf te behouden. Hoewel de beits gebruiksklaar is, biedt het product de optie om te verdunnen voor specifieke toepassingen, en kan het gemakkelijk worden gereinigd met warm water na gebruik. Deze eigenschappen maken lazura tot een veelzijdige keuze voor zowel functionele als decoratieve houtbehandelingen.


Verf aanbiedingen bij De Verfmenger

Bij De Verfmenger kunt u altijd rekenen op de best verf voor iedere klus tegen de laagste prijs op internet. Af en toe krijgt ook De Verfmenger een aanbieding van de fabrikant of distributeur waar wij geen nee tegen kunnen zeggen. Deze partij inkoop kunt u daarom ook altijd terugvinden op onze verf aanbieding pagina.


Het grootste verf assortiment in Nederland

De Verfmenger heeft het grootste assortiment verf, lak, beits en behang in Nederland. Wij kunnen bijna alle verven voor u in iedere gewenste kleur mengen. Van RAL 9010 tot RAL 7016 en van iedere kleurenwaaier van iedere fabrikant. Dus ook van Histor, Farrow and Ball, Flexa en nog veel meer. Bekijk ons uitgebreide assortiment Renovlies behang en kies hier de juiste verf, voorstrijk en kleur bij. Of toch liever een glasvezelbehang op de muur met een krachtige Sikkens verf of Sigma verf. Of het nu gaat om muurverf of betonverf bij De Verfmenger bent u aan het juiste adres en heeft u keuze uit het grootste assortiment in Nederland tegen de laagste prijs.


Documenten

Specificaties

Verwerkingstemperatuur10 tot 25 graden
Retourneren

Op alle producten geldt een bedenktijd van 14 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd. (RAL 9010 en 9001 zijn ook mengkleuren)

Retournerenja: blank (ongemengd)
Locatie Binnen Buiten

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt.

Locatie Binnen Buitenbinnen
buiten
Onderhoudsvrij

De onderhoudsvrije periode welk theoretisch haalbaar is in combinatie met de juiste grond-/ aflak. Voor meer informatie raadpleeg het technisch werkblad.

Onderhoudsvrij5 jaar
Kwaliteit

Wij onderscheiden de kwaliteit van onze producten in 3 verschillende klasse. Pro- schilder (hoogste kwaliteit) Vakman (professioneel product) doe-het-zelf (vergelijkbaar met producten uit de bouwmarkt)

Kwaliteitpro-schilder
Basis

Hierin geven wij aan op welke basis het product is. In de meeste gevallen is dit een grondstof of een verdunning.

Basiswaterbasis (acryl)
Uitstraling of glansgraad

Glansgraad is een belangrijke factor in het kiezen van de jusite verf, muurverf of beits.

Uitstraling of glansgraadhalfmat
zijdemat
Aanbrengen met

Opsomming hoe en waarmee dit product het beste aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
roller
Rendement

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. en met de aanbevolen laagdikte Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Rendement16 tot 20 m2 per liter
Droogtijden

De aanbevolen droogtijd is een theoretische indicatie rond de waarbij de temperatuur 20° C is. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie.

Droogtijdenoverschilderbaar na 2 tot 3 uur
Type verdunning

Hiermee kan het product verdund worden. Voor de jusite hoeveelheid lees je altijd het technisch datablad!

Type verdunningwater
Gebruiksklaar

Product is gebruiksklaar en hoeft in normale omstandigheden niet meer verdund te worden. Bij twijfel altijd het technisch informatieblad raadplegen.

Gebruiksklaarja
Ondergrond

Overzicht voor welke ondergronden dit product geschikt is. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout
hout (gegrond)
Voordat je begint2 minuten links- en rechtsom roeren productomschrijving doorlezen. Kleur controleren.
Als je bezig bentproduct nooit in de zon zetten
verpakking afsluiten
Als je klaar bentverpakking sluiten
vorstvrij en op donkere plek wegzetten
MerkNjord
CategorieDouglas beits
ArtikelcodeLUX-Lazura
Verpakkingblik

Schrijf een review

Aantal sterren
Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen