VP Platina Epoxy EP
VP Platina Epoxy EP is een slijt en krasvaste 2 componenten epoxy coating op thinnerbasis. VP Epoxy EP is geschikt op verschillende ondergronden en na uitharding chemicaliën bestendig. Doordat de VP Epoxy EP op ouderwetse thinnerbasis zal hij zich helemaal vastzuigen aan de ondergrond. Helaas zijn producten op thinnerbasis minder goed voor het milieu.
Plus- en minpunten
- Slijt en krasvast
- 2 Componenten
- Thinnerbasis
- Alleen in standaard mengkleuren
Waar gebruik ik VP Platina Epoxy EP?
VP Platina Epoxy EP is geschikt voor verschillende doeleinde. VP Platina Epoxy EP verkopen wij het meeste aan particulieren die hun garage willen behandelen met een Epoxy coating. Hiervoor is de VP Platina Epoxy EP zeer geschikt. Uiteindelijk mengen we de producten altijd zelf op kleur in 4 vaste kleuren. Doordat de grondstof Epoxy momenteel erg schaars is, kan het zijn dat de kleur per batch net even anders is. Als u uw klus direct afrond heeft u hier geen hinder van, als u een jaar later bijbesteld zou dit kleurverschil kunnen opleveren.
Kan ik de VP Platina Epoxy EP buiten toepassen?
VP Platina Epoxy EP is geschikt voor buiten. Doordat het product op thinner basis is en beschikt over een UV filter is het geen probleem om de VP Platina Epoxy EP aan te brengen. Denk hierbij wel aan de weersomstandigheden en omgevingstemperatuur.
Is de VP Platina Epoxy EP geschikt voor auto garage?
VP Platina Epoxy EP is geschikt voor autogarages. VP Platina Epoxy EP kan prima tegen autobanden en extreem sterk. Voor garages waar veel gebruik wordt gemaakt van de vloer en die dagelijks blootgesteld wordt aan autobanden en chemicaliën adviseren wij een extra transparante epoxy coating op PU basis als extra bescherming.
Kan ik de VP Platina Epoxy EP in mijn woonkamer verwerken?
VP Platina Epoxy EP is op thinnerbasis, hierdoor stinkt hij behoorlijk tijdens het aanbrengen en uitharden. Wat je niet wilt is dat er kinderen aanwezig zijn of dat er geslapen wordt in deze woning. Mocht dit niet het geval zijn? Bijvoorbeeld een leegstaande woning of een nieuwbouwproject? Het is dan ook geen probleem op de VP Platina Epoxy EP aan te brengen in een woonkamer, slaapkamer of keuken. Zorg wel altijd voor voldoende ventilatie.
Wat is het verbruik per m² van Platina Epoxy EP?
Het verbruik van een vloercoating is sterk afhankelijk van de ondergrond. Het is dan ook bijna onmogelijk om dit exact aan te geven. Ook is de laagdikte afhankelijk van het verbruik. Hierbij een overzicht van een gemiddeld verbruik van de Epoxy EP coating voor 1 laag.
Ruw beton Het verbruik is ongeveer 5 m2 per liter. Met een blik van 10 liter doe je dus 50 m2. Voor deze ondergrond is er geen primer nodig. Eerste laag 5 tot 10% verdunnen. Vloer ontvetten, licht schuren en stofvrij maken. Er zijn 2 lagen Epoxy nodig voor een optimale laagdikte en dekking. Bij extreem zware belasting adviseren we nog een derde transparante PU coating. Voor de 2 e laag is het verbruik 7m2 per liter. (afhankelijk van de laagdikte)
Steen Het verbruik is ongeveer 5 m2 per liter. Met een blik van 10 liter doe je dus 50 m2. Voor deze ondergrond is er geen primer nodig. Eerste laag 5 tot 10% verdunnen. Vloer ontvetten, licht schuren en stofvrij maken. Er zijn 2 lagen Epoxy nodig voor een optimale laagdikte en dekking. Bij extreem zware belasting adviseren we nog een derde transparante PU coating. Voor de 2 e laag is het verbruik 7m2 per liter. (afhankelijk van de laagdikte)
Cementdekvloer Het verbruik is ongeveer 5 m2 per liter. Met een blik van 10 liter doe je dus 50 m2. Voor deze ondergrond is er geen primer nodig. Eerste laag 5 tot 10% verdunnen. Vloer ontvetten, licht schuren en stofvrij maken. Er zijn 2 lagen Epoxy nodig voor een optimale laagdikte en dekking. Bij extreem zware belasting adviseren we nog een derde transparante PU coating. Voor de 2 e laag is het verbruik 7m2 per liter. (afhankelijk van de laagdikte)
Egaline vloer Het verbruik is ongeveer 5 m2 per liter. Met een blik van 10 liter doe je dus 50 m2. Voor deze ondergrond is er geen primer nodig als er extreem goed geschuurd wordt, wil je dit niet of wil je voor zekerheid gaan? Kies er dan voor om, een Epoxy impregneer te gebruiken voor een perfecte hechting. Eerste laag 5 tot 10% verdunnen. Vloer ontvetten, licht schuren en stofvrij maken. Er zijn 2 lagen Epoxy nodig voor een optimale laagdikte en dekking. Bij extreem zware belasting adviseren we nog een derde transparante PU coating. Voor de 2 e laag is het verbruik 7m2 per liter. (afhankelijk van de laagdikte)
Gevlinderd beton Het verbruik is ongeveer 6 m2 per liter. Met een blik van 10 liter doe je dus 60 m2. Voor deze ondergrond is altijd een primer nodig. Zonder primer is er onvoldoende hechting. Vloer ontvetten, licht schuren en stofvrij maken. Epoxy primer aanbrengen en hierna zijn 2 lagen Epoxy nodig voor een optimale laagdikte en dekking. Bij extreem zware belasting adviseren we nog een derde transparante PU coating. Voor de 2 e laag is het verbruik 7m2 per liter. (afhankelijk van de laagdikte)
Oude verflagen Controleer eerst of de VP Epoxy EP geschikt is over de oude verflaag door een proefstukje te maken. In de meeste gevallen is dit geen probleem, het kan echter in sommige gevallen voorkomen dat er een reactie ontstaat. Het verbruik over een oude verflaag is 6 tot 7 m2 per lieter. (afhankelijk van de laagdikte)
In welke kleuren is dit product te mengen?
Wij kunnen de VP Platina Epoxy EP alleen in 4 veelgestelde kleuren mengen. Doordat er behoorlijk pigment in het product komt op tot de juiste kleur te komen wordt moet dit precies uitkomen met de hoeveelheid. Dit heeft de fabriek uitvoerig getest, hierdoor kunnen we er vanuit gaan dat de droging en doorharding bij deze 4 kleuren altijd correct is. Door de grote schaarste aan grondstoffen adviseren wij altijd om de vloer te coaten uit dezelfde batch te coaten, het kan voorkomen dat grondstoffen per batch net even anders zijn. Dit kan een kleurverschil opleveren. Een Epoxy coating bestaat uit 2 componenten, hierdoor kan het mengen hiervan kleurverschil opleveren met andere soorten verf. Het is dan ook best wel lastig om een 2 componenten product op kleur te mengen. Meestal worden er dan ook grijstinten gevraagd wat altijd neutraal is.
Welke kwast heb ik nodig voor Epoxy coating?
Voor het aanbrengen van Epoxy coating adviseren we een wegwerpkwast. Het nadeel van Epoxy coating is dat je de kwast ook direct kunt weggooien. Het is dan ook zonde om een dure kwast te gebruiken.
Welke verfroller heb ik nodig?
Voor het aanbrengen van Epoxy coating adviseren wij een nylon roller, deze rollers hebben als grote voordeel dat de laagdikte altijd perfect is, en dat er een streeploos resultaat ontstaat. Ook de nylon roller kunt u direct weggooien na gebruik.
Wat is de mengverhouding van de Epoxy EP?
De mengverhouding van de Epoxy EP is 4 : 1 Dit betekend bij een 5 lieter blik het volgende Epoxy EP coating 4 liter Epoxy EP verharder 1 liter
Stappenplan VP Platina Epoxy EP
Stap 1 Controle Controleer of de vloer droog is. Als de vochtmeter tussen de 3% en 4% aangeeft, is de vloer droog genoeg om te coaten. Simpel maar effectief is ook om een doorzichtig stuk plastic op de vloer vast te tapen en dat 24 uur te laten zitten. Als er vocht of condens aan de binnenkant van het plastic verschijnt, is de ondergrond voorlopig nog te vochtig. Een nieuw gestorte vloer heeft minimaal 2 weken tijd nodig voordat deze gecoat kan worden. Afhankelijk van de dikte, temperatuur en vochtigheid. Niet elke soort egaline is geschikt om te coaten. Vraag hiernaar bij de producent of uw leverancier. Controleer of de vloer stevig en vast genoeg is door middel van een goed lijmend stuk tape op de ondergrond te drukken en het er vervolgens van af te trekken. De tape dient schoon te zijn. Controleer of de egaline geschikt is om te coaten door er een snede in proberen te maken met een stanleymesje. Als dit niet lukt is de ondergrond voor de meeste doeleinden geschikt om te coaten. Controleer of de omgevingstemperatuur tussen de 10-25 graden Celsius is. (20 Graden Celsius is optimaal.) De ondergrondtemperatuur (vloertemperatuur) moet minimaal 10 graden Celsius. Controleer of de luchtvochtigheid (=RV) tussen de 60-85% is. (Dit is zo in de meeste gevallen.
Stap 2 Controle De vloer moet droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. Wij adviseren b-clean. Deze krachtige, industriële cleaner verwijderd gemakkelijk rubber bandensporen en olie-/vetvlekken uit de vloer. Maak de vloer altijd eerst stofvrij door te bezemen en vervolgens te stofzuigen. Als de vloer om wat voor reden nog oneffenheden bevat kan dit zeer licht opgeschuurd worden. Verder opschuren van de vloer is niet nodig. Eventueel muren afplakken tot ongeveer 50 cm hoogte. Maak altijd eerst een kleine hoeveelheid coating aan (denk hierbij aan de juiste mengverhouding A-coating : B-verharder kijk hiervoor op het productieblad
Stap 3 Verwerking Component A (coating/kleur) goed oproeren en zeer goed machinaal mixen/vermengen met component B (verharder). Minimaal 3 minuten mengen totdat er een homogene massa ontstaat. *Eerst een laag 10% verdunde Epoxy Coating aanbrengen. Dit om de vloer diep te impregneren. *Vervolgens de 2e/3e laag Epoxy Coating onverdund aanbrengen. Maak zoveel coating aan als u denkt nodig te zijn. Gemengde coating (A-component + B-component) kan niet bewaard worden voor een volgende laag. Verwerkingstijd (potlife) hiervoor kun je het beste op het productieblad kijken. Deze verwerkingstijd is bij 20 graden Celsius. (lagere tempreratuur = langere verwerkingstijd) Het mengsel vervolgens omgieten in een schone emmer en nogmaals kort mengen. (Laat u het mengsel zitten in de pot dan is de verwerkingstijd/potlife korter.) Daarna omgieten in de juiste verfrolbak om te beginnen met rollen met een 2K nylon roller (18-25cm) en eventueel direct narollen met een 2K nylon roller (50 cm). Tijdens de droging is het belangrijk dat er voor goede ventilatie en ontluchting wordt gezorgd om het water wat verdampt goed af te voeren. Ongelijkmatige verwerking, onvoldoende ventilatie en ontluchting kunnen leiden tot verschil in glansgraad. Tussen de lagen op zacht schoeisel of op sokken lopen om de laag niet te beschadigen. -Beloopbaar na 16 uur bij 20 graden Celsius. -Optionele 2e laag/3e laag aanbrengen na 20 uur bij 20 graden Celsius. Belangrijk: Een nieuw gestorte egalinevloer heeft minimaal 2 weken tijd nodig voordat deze gecoat kan worden
Verf aanbiedingen bij De Verfmenger
Bij De Verfmenger kunt u altijd rekenen op de best verf voor iedere klus tegen de laagste prijs op internet. Af en toe krijgt ook De Verfmenger een aanbieding van de fabrikant of distributeur waar wij geen nee tegen kunnen zeggen. Deze partij inkoop kunt u daarom ook altijd terugvinden op onze verf aanbieding pagina.
Het grootste verf assortiment in Nederland
De Verfmenger heeft het grootste assortiment verf, lak, beits en behang in Nederland. Wij kunnen bijna alle verven voor u in iedere gewenste kleur mengen. Van RAL 9010 tot RAL 7016 en van iedere kleurenwaaier van iedere fabrikant. Dus ook van Histor, Farrow and Ball, Flexa en nog veel meer. Bekijk ons uitgebreide assortiment Renovlies behang en kies hier de juiste verf, voorstrijk en kleur bij. Of toch liever een glasvezelbehang op de muur met een krachtige Sikkens verf of Sigma verf. Of het nu gaat om muurverf of betonverf bij De Verfmenger bent u aan het juiste adres en heeft u keuze uit het grootste assortiment in Nederland tegen de laagste prijs.