Sigma Pearl Plafond is een mooie matte muurverf die zowel geschikt is voor het plafond als voor de muren. Door de langzame droging van de Sigma Pearl Plafond heb je nauwelijks last van baanvorming en strepen in je schilderwerk. Hierdoor heb je altijd een mooi strak en mat eindresultaat. Door de Dust Proof Technologie blijft deze plafondverf langdurig wit en heeft stof minder kans om te hechten. Ook is de Sigma Pearl plafond een schrobvaste verf en kun je vlekken en vuil gemakkelijk verwijderen. Wilt u tegen de voordeligste online prijzen Sigma S2U kopen kijk dan eens bij de Sigma S2U aanbiedingen hier vindt u de beste aanbiedingen van Sigma S2U.
Welke kwast heb ik nodig
De juiste kwast kiezen is belangrijk voor het naadloos aanbrengen van Sigma plafondverf wordt gelijkmatig aangebracht met de juiste kwast, De opname en afgifte is zo optimaal. We zijn van mening dat de de kwast die de juiste vezels bevat voor het beste eindresultaat de VP all round syntetische kwast. Deze kwast is opgebouwd uit verschillende vezels, varkens haren en syntetische vezels zijn verwerkt in deze kwast.
Welke verfroller heb ik nodig
De juiste muurverfroller zorgt voor een strak en gelijkmatig eindresultaat. Je moet er niet aan denken om pluisjes uit je schilderwerk te vissen. om dit te voorkomen is de opname en afgifte van de kwast essentieel. We adviseren voor het werken met een muurverf/latex de Toptex muurverfroller te gebruiken. Deze roller komt bij ons het beste uit de test. Lees hier meer over welke muurverf roller je moet gebruiken voor jouw klus.
Wanneer gebruiken
Sigma Pearl Plafond is ontwikkeld voor het behandelen van plafonds. Sigma Plafondverf kan natuurlijk ook prima worden aangebracht op muren. Sigma Pearl Plafond is een universele goed dekkende langzaam drogende muurverf van professionele kwaliteit.
Wat is het verbruik per m²
Het verbruik van Sigma Pearl Plafond is 7 tot 8 m2 per liter. Je kunt beter iets te veel verf hebben, dan iets te weinig.
In welke kleuren mengen
Wij kunnen elke mogelijke kleur mengen met ons mengsysteem. Zo kunt u bij ons alle RAL kleuren kiezen. Zo ook RAL 9010, RAL 7016, RAL 9001, RAL 7021, RAL 9005, RAL 6009 en RAL 1013. Een veelgestelde vraag is wat nu het verschil is tussen RAL 9001 en RAL 9010. Dat kunt u in onze blog lezen. Onze online keurenwaaier is voorzien van alle bekende en minder bekende kleuren. U kunt alle kleuren kiezen van de bekende merken als Flexa, Histor, Farrow and Ball en nog veel meer. Om je gewenste kleur te mengen, kun je eenvoudig de kleur uitkiezen in onze kleurkiezer of neem contact met ons op.
Meest gekozen kleuren
Wij kunnen iedere gewenste kleur voor u mengen.
De meest gekozen kleuren voor dit product zijn:
RAL 9001 (gebroken wit)
RAL 9010 (cremewit)
RAL 9016 (verkeerswit)
Veel voorkomende kleuren:
RAL 9005 (gitzwart)
RAL 7016 (antracietgrijs)
RAL 7021 (zwartgrijs)
RAL 6009 (dennengroen of monumenten groen)
RAL 3005 (wijnrood)
Welke glans adviseren jullie
De Sigma Pearl Plafond heeft een glansgraad onder de 15 waardoor deze muurverf in de extra matte categorie valt.
Hoogglans (60-90); bijna geen vraag naar alleen in extreme projecten
Zijdeglans (30-60); goed reinigbare binnen muurverf
Matte verf (15-30); ideaal voor binnenwerk
Extra matte muurverf (kleiner dan 15); voor binnenwerk
Sigma Pearl Plafond voor het plafond
Voor een plafond adviseren wij altijd een muurverf welke speciaal is ontwikkeld voor plafonds. Hiervoor ben je namelijk hele specifieke eigenschappen nodig. Een ‘’ normale’’ muurverf heeft deze eigenschappen niet altijd. Welke eigenschappen zijn dan zo belangrijk voor een plafond? Voor een plafond is de dekking erg belangrijk, dit moet altijd de hoogste klasse zijn (klasse 1) Is dit een lagere klasse dan is de kans op banen en strepen veel groter. Daarnaast is de droging belangrijk, een muurverf die snel droogt (veel kalk in verwerkt) geeft snel banen en strepen, dit zie je bij een plafond altijd als je recht in het licht kijkt. We noemen dit strijklicht. Als een muurverf langzaam en gelijkmatig opdroogt is dit probleem verholpen.
Wat is strijklicht
Strijklicht zie je als je in het licht naar het plafond kijkt. Strijklicht is een ramp als je met een muurverf werkt waar veel kalk in is verwerkt. Dit soort producten dekken altijd prima maar drogen veel te snel waardoor sommige lagen dubbel gerold worden. Hierdoor ontstaat er een verdikken welke je blijft zien als je direct in het licht kijkt. TIP: Neem voor een plafond altijd een muurverf met een langzame droging om dit probleem voor te zijn.
Op welke ondergrond aanbrengen
Deze muurverf is geschikt voor meerdere ondergronden. Voor zuigende ondergronden altijd eerst een voorstrijk toepassen. Geschikte voor onder andere: Beton, Stucwerk, Gipsplaten, Baksteen, Renovlies behang, Glasvezelbehang, Metselwerk, Binnenmuren, Buitengevels.
Voorbehandeling
Voordat u aan uw klus begint adviseren wij om altijd de ondergrond te reinigen. Doe dit bijvoorbeeld met St Marc ontvetter. Ongeacht welke ondergrond u gaat behandelen, van beton, hout tot steen of behang. Altijd even voor reinigen om de hechting zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.
Heb ik voorstrijk nodig
Voordat u uw muur gaat behandelen met muurverf/latex is het belangrijk om erachter te komen of u voorstrijk nodig heeft. Het mooie hiervan is, is dat u daar helemaal zelf achter kunt komen door de test te doen. Neem een natte spons en druk deze tegen de muur. Als het water wordt opgenomen door de muur dan is er eerst een voorstrijk nodig. Neemt de muur geen vocht op? Dan is er geen voorbehandeling nodig. Meer tips en hoe u erachter kan komen kunt u hier lezen in onze blog over voorstrijk aanbrengen.
Stappenplan
Stap 1: [Ontvetten stofvrij maken]
Stap 2: [plamuren en vullen]
Stap 3: [Eventueel voorstrijk]
Stap 4: [Muurverf aanbrengen]
Bij De Verfmenger kunt u altijd rekenen op de best verf voor iedere klus tegen de laagste prijs op internet. Af en toe krijgt ook De Verfmenger een aanbieding van de fabrikant of distributeur waar wij geen nee tegen kunnen zeggen. Deze partij inkoop kunt u daarom ook altijd terugvinden op onze verf aanbieding pagina.