Inloggen
Winkelmandje
Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Voor 15:00 besteld = Vandaag verstuurd
Gratis advies? 058 - 2152530

LuxDecor Olej Vlonder Olie

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
Stuur mij een offerteZet op verlanglijstje
Gratis verzending vanaf €50,-
Moeder Artikel
Reviews Schrijf een review
Toevoegen aan favorieten

Bent u een zakelijke klant? Meld u aan voor extra voordeel!


Zakelijke klant voordeel

Maak je bestelling compleet

Beste reiniger Bleko B-Clean Verfreiniger
  • Krachtige ontvetter
  • Naspoelen niet noodzakelijk
  • Professioneel product
VP Schilderhandschoentjes
  • Geen vieze handen meer
  • Flexibel
  • Professioneel gebruik
4,84 -18%
3,98 3,29 Excl. BTW
Copenhagen Pro Special Beitskwast
  • Beitskwast pro
  • Duurzame beitskwast
  • Perfecte opname en afgifte
Per kwast 24,20 -30%
16,94 14,00 Excl. BTW
VP Beitskwast
  • Beitskwast
  • Verschillende maten
  • Perfecte opname en afgifte
  • Artikelomschrijving & specificaties
  • Documenten
  • Veel gestelde vragen

Barcode

Artikelomschrijving

LuxDecor Olej Vlonder Olie

Terrasolie Luxdecor Premium is speciaal ontwikkeld voor het impregneren en decoreren van hout buitenshuis, zoals terrassen, tuinhuisjes, gevels van houten panelen en trappen. Deze olie laat de natuurlijke schoonheid van het hout naar voren komen en accentueert deze op een subtiele en elegante manier. Daarnaast voorkomt het dat het hout uitdroogt en barst, wat cruciaal is voor het behoud van zijn structurele integriteit. Een belangrijk voordeel van deze olie is dat het niet afbladdert, waardoor de afwerking langdurig glad blijft. Bovendien biedt de olie uitstekende bescherming tegen weersinvloeden, met name tegen vocht en UV-straling, waardoor het hout er langer stralend en ongeschonden uitziet.

Plus- en minpunten

  • Waterbasis
  • Zijdemat (niet glanzend)
  • Droging in 60 min
  • Zeer duurzaam

Waar gebruik ik LuxDecor Olej Vlonder Olie

Niet alle houtsoorten reageren hetzelfde op behandelingen met olie en beits, daarom is het belangrijk om de specifieke eigenschappen van de houtsoort te overwegen voordat u een product kiest. Hardhout, zoals teak, is een populaire keuze voor buitenmeubelen vanwege zijn natuurlijke duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden. Teak bevat van nature oliën die het beschermen tegen rot en insecten, waardoor het ideaal is voor tuinmeubelen. Naast teak kunnen andere hardhoutsoorten zoals mahonie, eiken en iroko ook succesvol worden behandeld met zowel houtolie als beits.

Welke hoe gebruik ik deze olie

Voer het oliën uit wanneer het vochtgehalte van het hout lager is dan 20% en de luchtvochtigheid onder de 80% ligt. Roer goed voor gebruik en herhaal dit van tijd tot tijd om een gelijkmatige kleuring van het oppervlak te garanderen. Breng ruim aan met een kwast of doek en wrijf de olie langs de houtnerf. Na 30 minuten verwijdert u overtollige olie met een doek. Laat het 12 uur staan en breng het vervolgens op dezelfde manier opnieuw aan. Uiteindelijk moet de olie worden ingewreven totdat deze droog is. Het oliën moet twee keer per jaar worden herhaald. De frequentie van onderhoud en renovatie is afhankelijk van de weersomstandigheden en de intensiteit van het gebruik. Plekken die blootgesteld zijn aan intensief gebruik kunnen vaker behandeling vereisen. Verkleuringen of witte vlekken betekenen dat het aanbrengen van 1 of 2 lagen op beschadigde delen noodzakelijk is, afhankelijk van de behoeften. Na het aanbrengen van de olie moet het oppervlak uniform en mat zijn. Voor volledige renovatie schuur je het oppervlak met schuurpapier, stof je het af en volg je vervolgens de procedure voor de eerste toepassing.

Hoeveel lagen

Bij het oliën van buitenhout met Luxdecor Premium Terrasolie wordt aanbevolen om ten minste twee lagen aan te brengen voor een optimale bescherming en esthetische uitstraling. De eerste laag zorgt ervoor dat de olie diep in het hout dringt en de basis voor bescherming legt. De tweede laag vult eventuele ongelijkheden aan en zorgt voor een gelijkmatige afwerking.

LuxDecor Olej Vlonder Olie kleuren

Wij bieden de mogelijkheid om Luxdecor Premium Terrasolie te mengen in een aantal elegante transparante kleuren. Deze kleuren voegen niet alleen bescherming toe, maar verbeteren ook het esthetische aspect van het hout, terwijl de natuurlijke structuur behouden blijft. Enkele van de beschikbare kleurvarianten zijn blank, teak, eiken, grijsgroen en mahonie.

Blijft de houtnerf zichtbaar

Een van de grootste esthetische voordelen van het gebruik van Luxdecor Premium Terrasolie is dat de natuurlijke houtnerf volledig tot zijn recht blijft komen. Deze olie is ontworpen om het oppervlak te impregneren zonder de eigen schoonheid van het hout te verbergen, waardoor de unieke textuur en kleurnuances ongestoord zichtbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat elke plank of paneel zijn eigen karakter behoudt, terwijl de olie ook bescherming biedt tegen de elementen.

Waar komt LuxDecor Olej Vlonder Olie vandaan

Dit product komt uit de Prismacol fabriek, welke onderdeel uitmaakt van de Unicell Group. Deze fabrikant produceert in Polen en is een van de grootste leveranciers in Europa, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is. Dankzij hun uitgebreide ervaring en geavanceerde productietechnieken levert Prismacol hoogwaardige impregneermiddelen die voldoen aan de behoeften van diverse markten en toepassingen. De toewijding aan kwaliteit en innovatie heeft ervoor gezorgd dat het merk een toonaangevende positie inneemt in de sector en vertrouwd wordt door professionals en consumenten.

Waarmee verdunnen

De olie is direct gebruiksklaar en kan zonder verdunning worden aangebracht. Mocht je echter de voorkeur geven aan verdunning, is het aanbevolen om water als verdunningsmiddel te gebruiken. Zorg ervoor dat de verdunning zorgvuldig en gelijkmatig wordt gemengd om een consistente textuur en dekking te behouden. Door water te gebruiken als verdunningsmiddel, wordt het mogelijk om de viscositeit van de olie aan te passen

Wat is het verbruik per m2 van dit product?

Het verbruik van Luxdecor Premium Terrasolie kan behoorlijk variëren en is grotendeels afhankelijk van de zuiging van het hout waarop het wordt aangebracht. Over het algemeen kunt u rekening houden met een dekking van ongeveer 10 tot 20 m² per liter. Voor hardhout, dat minder olie absorbeert, is een dekking dichter bij de 20 m² per liter te verwachten. Zachtere houtsoorten, die meestal meer olie opnemen, zullen eerder richting de 10 m² per liter gaan.

Welke kwast heb ik nodig

Het gebruik van een kwast voor het aanbrengen van Luxdecor Premium Terrasolie is een effectieve methode om een gelijkmatige en grondige dekking te garanderen. Begin met het kiezen van een kwast van hoge kwaliteit die geschikt is voor olieproducten, bij voorkeur een met natuurlijke haren die helpt om de olie gelijkmatig te verdelen. Doop de kwast in de olie en verwijder overtollig product door de kwast lichtjes af te tikken tegen de rand van de container. Breng de olie langs de houtnerf aan zodat het product diep in het hout kan trekken en een sterke beschermende laag vormt. Werk in kleine secties om ervoor te zorgen dat de olie gelijkmatig verdeeld en ingewerkt wordt in het houtoppervlak. Na het aanbrengen laat je de olie enkele minuten intrekken voordat je eventuele overtollige olie afveegt met een schone doek.

Welke verfroller heb ik nodig

Het aanbrengen van Luxdecor Premium Terrasolie met een roller is een snelle en efficiënte methode die vooral geschikt is voor grotere oppervlakken. Kies een roller van goede kwaliteit die geschikt is voor het aanbrengen van olie, bij voorkeur een met een middellange vezel die helpt de olie gelijkmatig over het hout te verspreiden. Begin met het in kleine hoeveelheden gieten van de olie in een verfbakje, dompel de roller erin en zorg ervoor dat hij gelijkmatig verzadigd is zonder te druipen

Samenvatting

Luxdecor Premium Terrasolie biedt een uitstekende balans tussen esthetische aantrekkelijkheid en beschermende eigenschappen voor houten oppervlakken. De olie zorgt ervoor dat de natuurlijke schoonheid en textuur van het hout zichtbaar blijven, terwijl het beschermt tegen de elementen. Verkrijgbaar in diverse elegante kleuren zoals blank, teak en mahonie, kan de olie zowel met een kwast als een roller worden aangebracht, wat zorgt voor een gelijkmatige dekking. Afhankelijk van de houtsoort varieert het verbruik van 10 tot 20 m² per liter. De gebruiksklare samenstelling maakt het eenvoudig in gebruik, en water kan als verdunningsmiddel worden gebruikt om de viscositeit indien gewenst aan te passen. Al met al biedt Luxdecor een duurzame oplossing die de uitstraling en levensduur van houten structuren verbetert.


Verf aanbiedingen bij De Verfmenger

Bij De Verfmenger kunt u altijd rekenen op de best verf voor iedere klus tegen de laagste prijs op internet. Af en toe krijgt ook De Verfmenger een aanbieding van de fabrikant of distributeur waar wij geen nee tegen kunnen zeggen. Deze partij inkoop kunt u daarom ook altijd terugvinden op onze verf aanbieding pagina.


Het grootste verf assortiment in Nederland

De Verfmenger heeft het grootste assortiment verf, lak, beits en behang in Nederland. Wij kunnen bijna alle verven voor u in iedere gewenste kleur mengen. Van RAL 9010 tot RAL 7016 en van iedere kleurenwaaier van iedere fabrikant. Dus ook van Histor, Farrow and Ball, Flexa en nog veel meer. Bekijk ons uitgebreide assortiment Renovlies behang en kies hier de juiste verf, voorstrijk en kleur bij. Of toch liever een glasvezelbehang op de muur met een krachtige Sikkens verf of Sigma verf. Of het nu gaat om muurverf of betonverf bij De Verfmenger bent u aan het juiste adres en heeft u keuze uit het grootste assortiment in Nederland tegen de laagste prijs.


Documenten

Specificaties

Verwerkingstemperatuur10 tot 25 graden
Retourneren

Op alle producten geldt een bedenktijd van 14 dagen met uitzondering van verven die speciaal voor jou op kleur zijn gemengd. (RAL 9010 en 9001 zijn ook mengkleuren)

Retournerenja: blank (ongemengd)
Locatie Binnen Buiten

Niet alle producten zijn voor zowel binnen- als buitentoepassing geschikt.

Locatie Binnen Buitenbinnen
buiten
Onderhoudsvrij

De onderhoudsvrije periode welk theoretisch haalbaar is in combinatie met de juiste grond-/ aflak. Voor meer informatie raadpleeg het technisch werkblad.

Onderhoudsvrij5 jaar
Kwaliteit

Wij onderscheiden de kwaliteit van onze producten in 3 verschillende klasse. Pro- schilder (hoogste kwaliteit) Vakman (professioneel product) doe-het-zelf (vergelijkbaar met producten uit de bouwmarkt)

Kwaliteitpro-schilder
Basis

Hierin geven wij aan op welke basis het product is. In de meeste gevallen is dit een grondstof of een verdunning.

Basiswaterbasis (acryl)
Uitstraling of glansgraad

Glansgraad is een belangrijke factor in het kiezen van de jusite verf, muurverf of beits.

Uitstraling of glansgraadhalfmat
zijdemat
Aanbrengen met

Opsomming hoe en waarmee dit product het beste aangebracht kan worden. Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Aanbrengen metkwast
roller
Rendement

Dit is een theoretisch rendement, berekend met gunstige omstandigheden. en met de aanbevolen laagdikte Lees aanvullend altijd de technische documentatie.

Rendement16 tot 20 m2 per liter
Droogtijden

De aanbevolen droogtijd is een theoretische indicatie rond de waarbij de temperatuur 20° C is. De daadwerkelijke droging is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid, temperatuur en aangebrachte laagdikte. Lees voor uw situatie altijd de technische informatie.

Droogtijdenoverschilderbaar na 2 tot 3 uur
Type verdunning

Hiermee kan het product verdund worden. Voor de jusite hoeveelheid lees je altijd het technisch datablad!

Type verdunningwater
Gebruiksklaar

Product is gebruiksklaar en hoeft in normale omstandigheden niet meer verdund te worden. Bij twijfel altijd het technisch informatieblad raadplegen.

Gebruiksklaarja
Ondergrond

Overzicht voor welke ondergronden dit product geschikt is. Raadpleeg altijd de technische informatie voor uw situatie!

Ondergrondhout
hout (gegrond)
Voordat je begint2 minuten links- en rechtsom roeren productomschrijving doorlezen. Kleur controleren.
Als je bezig bentproduct nooit in de zon zetten
verpakking afsluiten
Als je klaar bentverpakking sluiten
vorstvrij en op donkere plek wegzetten
MerkNjord
CategorieTuinmeubelolie
Tags vlonderolie vlonder olie
ArtikelcodeLUX-Olej
Verpakkingblik

Schrijf een review

Aantal sterren
Plaats review

Stel een vraag over dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief

Gratis verzending vanaf €50
Verf tot wel 65% goedkoper
Grootste assortiment van Nederland
Gratis advies? 058 - 2152530

Winkelmandje

Wis filters

Filter

&nspb;

Annuleren
Bevestigen